- 2 دقیقه زمان مطالعه
- 319
جاوا اسکریپت چیست؟ – از صفر تا صد JavaScript
افرادی که به دنیای برنامه نویسی و فناوری علاقه دارند احتمالاً نام بیشتر زبانهای برنامه نویسی به گوششان خورده باشد و این سؤال در ذهن آنها مطرح شود که جاوا اسکریپت یکی از آنها است. اما جاوا اسکریپت چیست و هدف از توسعه این زبان برنامه نویسی چه بوده است. «جاوا اسکریپت» (JavaScript) یکی از زبانهای برنامه نویسی رایج و کم حجم است که معمولاً توسط برنامهنویسان وب برای ایجاد وبسایتهای تعاملی، صفحات وب پویا، وب اپلیکیشن و حتی توسعه بازی استفاده میشود. توسعهدهندگان و برنامهنویسانی که به جاوا اسکریپت علاقهمند هستند، معمولاً از جاوا اسکریپت در کنار HTML و CSS استفاده میکنند. این زبان محبوب در کنار عناصر HTML و CSS شگفتی خلق میکند و باعث ایجاد تعاملی میشود که این کار بهتنهایی به وسیله HTML و CSS امکانپذیر نیست
افرادی که به دنیای برنامه نویسی و فناوری علاقه دارند احتمالاً نام بیشتر زبانهای برنامه نویسی به گوششان خورده باشد و این سؤال در ذهن آنها مطرح شود که جاوا اسکریپت یکی
از آنها است. اما جاوا اسکریپت چیست و هدف از توسعه این زبان برنامه نویسی چه بوده است. «جاوا اسکریپت» (JavaScript) یکی از زبانهای برنامه نویسی رایج و کم حجم است که معمولاً توسط برنامهنویسان وب برای ایجاد وبسایتهای تعاملی، صفحات وب پویا، وب اپلیکیشن و حتی توسعه بازی استفاده میشود. توسعهدهندگان و برنامهنویسانی که به جاوا اسکریپت علاقهمند هستند، معمولاً از جاوا اسکریپت در کنار HTML و CSS استفاده میکنند. این زبان محبوب در کنار عناصر HTML و CSS شگفتی خلق میکند و باعث ایجاد تعاملی میشود که این کار بهتنهایی به وسیله HTML و CSS امکانپذیر نیست.
در این مطب آموزشی از مجله فرادرس در رابطه با اینکه جاوا اسکریپت چیست، کاربردهای جاوا اسکریپت چه هستند و بسیاری دیگر از جنبههای مختلف آن توضیحاتی ارائه خواهد شد که به کاربر دید روشنی از این زبان برنامه نویسی میدهد. کاربر با تکیه بر اطلاعات موجود در این مطلب، درک میکند جاوا اسکریپت چیست و آیا وارد شدن به حوزه برنامه نویسی جاوا اسکریپت برای او مناسب خواهد بود یا خیر.
جاوا اسکریپت چیست؟
در سادهترین پاسخ به اینکه جاوا اسکریپت چیست میتوان گفت که جاوا اسکریپت زبانی سطح بالا برای ایجاد صفحات وب پویا و تعاملی است. رسالت اصلی این زبان بهبود تعامل و «تجربه کاربری» (User Experience) بازدیدکنندگان و کاربران وب با ایجاد عناصری مانند «منوهای کشویی» (Navigation Drawers)، عناصر گرافیکی، رنگهای پسزمینه پویا و غیره است.
این زبان محبوب، هم اکنون در بسیاری از حوزههای فناوری و اینترنت اعم از توسعه و برنامه نویسی وب، توسعه بازی، ساخت وب اپلیکیشن، برنامه نویسی سمت سرور و غیره مورد استفاده قرار میگیرد. همانطور که گفته شد، جاوا اسکریپت باعث میشود که تعامل بین کاربر و صفحات وب به بهترین شکل ممکن صورت بگیرد که این کار به تنهایی از عناصری مانند HTML و CSS ساخته نیست. امروزه بسیاری از مرورگرهای پیشرفته و حتی قدیمی از جاوا اسکریپت بهعنوان زبان برنامه نویسی اصلی خود استفاده میکنند و با استفاده از آن، تجربه کاربری بینظیری به کاربران وب میبخشند.